zzp community
besloten facebookgroep

COMMUNITY VOOR ZZP’ERS UIT NOORDOOST BRABANT

Het zzp BOOST project Noordoost Brabant is een project voor 60.000 zzp’ers in deze regio. Het brengt nieuwe en door de wol geverfde professionals bij elkaar. Dat doen we door de informatie die we via dit platform en op social media delen en door events te organiseren. Met als uiteindelijk doel een zelfstandig opererende community van regionale en lokale zzp’ers die elkaar versterken. Op Facebook wordt er een plek geboden waar zzp’ers elkaar online kunnen ontmoeten en zich aan elkaar kunnen verbinden. Wij leggen de basis, de bruisende community, die maken jullie zelf!

Facebook groep

Er is een Facebook groep gemaakt, speciaal voor zzp’ers uit de regio Noordoost-Brabant. Deze community is bedoeld om elkaar vragen stellen en verder te helpen. Je vindt er andere freelancers om mee samen te werken en kunt er opdrachten delen. We delen er ontwikkelingen op fiscaal, juridisch en financieel vlak die zzp’ers aangaan. Het gebruik van de groep wordt gemodereerd en er gelden heldere regels: “zero pitching allowed!”

De communityspelregels

 1. Om toegang te krijgen tot de groep vragen we je mailadres.
 2. De community is er om informatie te delen en te ontvangen.
 3. Het gebruik van de groep wordt gemodereerd.
 4. Er gelden regels: Zero pitching allowed!  

Waarvoor kun je deze groep gebruiken?

Wat #tagwoord suggesties

 • #vraag: voor vragen over werken als zelfstandig professional. Of over het gebruik van een  programma of tool. Of wat bevindingen zijn van andere zelfstandig professionals over een onderwerp? Als jij als zelfstandig professional reageert op een vraag waarbij je jouw diensten aanbiedt, dan doe je dat altijd via een PM. Hierop wordt gemodereerd.
 • #feedbackom te polsen wat anderen bijvoorbeeld vinden van je logo ontwerp, nieuwe website, je offerte etc.
 • #nietbijdebakker: misschien ken je #nietbijdebakker al? Wat mensen nooit aan een bakker vragen om gratis of voor weinig te doen, maar wel aan een zelfstandig professional… Onder deze hashtag kun je al je vragen over tarieven, offertes en onderhandelingen kwijt.
 • #kennis: heb jij ergens informatie gekregen waarvan je denkt dat die handig kan zijn voor je collega zelfstandig professional in deze groep?
 • #koffiedateomdat het altijd leuk blijft om even iemand in levende lijve te ontmoeten en van gedachten te wisselen. Zeker omdat we allemaal in dezelfde regio wonen.
 • #eventorganiseer jij of weet jij van een evenement waar zelfstandig professionals uit de regio informatie kunnen opdoen of zich kunnen presenteren? Deel het met je collega’s.
 • Aanvullingen hierop zijn welkom. 

Wel kennis delen en vragen stellen, niet pitchen

Het pitchen van bedrijven is een van de grootste ergernissen in groepen. Daarom is elke vorm van zelfpromotie niet toegestaan. Door anderen advies te geven en verder te helpen komen jouw kwaliteiten vanzelf bovendrijven.

#deeljeprofiel. Soms stellen admins een vraag, zoals deel je Facebook pagina of Instagram profiel. Door onder de vraag in de comments je profiel te delen kunnen we elkaar makkelijk vinden.

Toch meer kennis delen?

Dat hebben wij graag! Het kan als gastblogger voor de site van zzp NOB BOOST. 

Geef antwoord op vragen waar jij iets van weet en help andere zelfstandig professionals op weg; zij doen hetzelfde voor jou! Delen is kracht. Mail naar zzpnob@wspnob.nl

DRAAG JE STEENTJE BIJ AAN EEN STERKE ZZP COMMUNITY!

 

 

 

 

Dat doe je door:

 

 • lid te worden van de besloten groep
 • een blog te schrijven voor de website
 • mee te doen aan ons live spreekuur
 • je collega zzp’ers actief uit te nodigen om mee te doen
 • je aan te melden voor de nieuwsbrief

 

Aanmelden besloten groep