zzp community
besloten facebookgroep

COMMUNITY VOOR ZZP’ERS UIT NOORDOOST BRABANT

Het zzp BOOST project Noordoost-Brabant is een project voor 60.000 zzp’ers in deze regio. Het brengt nieuwe en door de wol geverfde professionals bij elkaar. Dat doen we door het organiseren van de zzp ROADSHOW en de zzp BOOST event op 12 september. Met als uiteindelijk doel een zelfstandig opererende community van regionale en lokale zzp’ers die elkaar versterken.

Ook wordt er een plek geboden waar zzp’ers elkaar online kunnen ontmoeten en zich aan elkaar kunnen verbinden. Hier wordt de basis gelegd voor een bruisende community.

Facebook groep

Er is een Facebook groep gemaakt, speciaal voor zzp’ers uit de regio Noordoost-Brabant. Deze community is bedoeld om elkaar vragen stellen en verder te helpen. Je vindt er andere freelancers om mee samen te werken en kunt er opdrachten delen. We delen er ontwikkelingen op fiscaal, juridisch en financieel vlak die zzp’ers aangaan. Het gebruik van de groep wordt gemodereerd en er gelden heldere regels: “zero pitching allowed!”

De communityspelregels

 1. We zijn een regionaal netwerk, we laten alleen zzp’ers toe uit een van de 16 gemeenten/regio’s van Noordoost-Brabant.
 2. Om toegang te krijgen tot de groep vragen we je mailadres, KvK nummer en adres. Dit doen we omdat we willen controleren dat alleen zzp’ers uit onze regio aan de community deelnemen.
 3. De community is er om informatie te delen en te ontvangen. Het is dus niet de plaats om je pitch te delen en te adverteren. Daarom begint elk bericht
  wat je plaatst met een #tagwoord.
 4. Zero pitch policy! Het pitchen van bedrijven is een van de grootste ergernissen in groepen. Daarom is zelfpromotie, in welke vorm dan ook, niet toegestaan. Door anderen advies te geven en verder te helpen komen jouw kwaliteiten vanzelf bovendrijven.
 5. Deel je profiel. Soms stellen wij als admins een vraag, zoals deel je Facebook pagina of Instagram profiel. Door onder de vraag in de comments je profiel te delen kunnen we elkaars bedrijven makkelijk vinden.
 6. Wil je toch meer van je kennis delen? Dat zien wij graag! Het kan op onze website als gastblogger. Neem daarvoor contact op met Marieke. Alleen door vragen te stellen, te beantwoorden, en zo onze kennis te delen versterken we het netwerk. Geef antwoord op vragen waar jij iets van weet en help andere zzp’ers op weg;  zij doen hetzelfde voor jou!

  Delen is kracht.

De #tagwoorden

 • #vraag: Heb je een vraag over werken als freelancer? Of over welk programma je ergens voor kunt gebruiken? Of wat bevindingen zijn van andere freelancers over een onderwerp? Je collega’s kunnen je helpen!
 • #aanbod: Heb je hulp nodig bij het uitvoeren van een opdracht of zoek je een freelancer voor een opdracht?
 • #feedback: Wil je polsen hoe anderen je ontwerp vinden, je nieuwe huisstijl, je offerte of wat dan ook? Vraag dan om feedback van het netwerk.
 • #nietbijdebakker: Misschien ken je #nietbijdebakker al? Wat mensen nooit aan een bakker vragen om gratis of voor weinig te doen, maar wel aan een freelancer… Onder deze hashtag kun je al je vragen over tarieven, offertes en onderhandelingen kwijt.
 • #ruilen: Ieder zijn eigen kracht. Wil jij graag een logo ontwerpen in ruil voor een nieuwe profielfoto? Bied iets aan waar jouw kracht ligt en vraag er iets voor in de plaats.
 • #kennis: Heb jij ergens informatie gekregen waarvan je denkt dat die handig kan zijn voor je collega-freelancers in deze groep?
 • #koffiedate: Omdat het altijd leuk blijft om even iemand in levenden lijve te ontmoeten en van gedachten te wisselen. Zeker omdat we allemaal in dezelfde regio wonen.
 • #event: Organiseer jij of weet jij van een evenement waar zzp-ers uit de regio informatie kunnen opdoen of zich kunnen presenteren? Deel het met je collega’s.
 • Aanvullingen hierop zijn welkom. Dit is dan ook geen statische lijst, maar eentje die organisch groeit. 

DRAAG JE STEENTJE BIJ AAN EEN STERKE ZZP COMMUNITY!

Dat doe je door:

 • lid te worden van de besloten groep
 • een blog te schrijven voor de website
 • je aan te melden voor de zzp BOOST op 17 september
 • je collega zzp’ers actief uit te nodigen om mee te doen
 • je aan te melden voor de nieuwsbrief
Aanmelden besloten groep