Wees menselijk op social media!

Social Media Expert Mieke LangenhuizenSocial Media Expert Mieke Langenhuizen tijdens workshop zzp nob BOOST event 2019

Gebruik social media platformen niet alsof het een groot advertentie en sales kanaal is, het heet niet voor niets social media. Dit doe je door menselijk te zijn, geef volgers een kijkje achter de schermen. Laat niet alleen het eindresultaat van een activiteit zien, maar ook de weg er naartoe, betrek je volgers hierbij.

Stockfoto’s alleen zijn niet genoeg!

Gebruik hiervoor geen stockfoto’s maar eigen gemaakt beeld, foto of video. Laat de kijker proeven van de bedrijfscultuur, laat de kijker proeven waar jij mee bezig bent. Je berichten moeten echt zijn en vanuit jou komen, van jou is er maar één. Een ander kan dat niet voor jou overbrengen, een volger voelt dat.

Je social media kanalen zijn geen reclamefolders

Zorg ervoor dat je volgers niet het gevoel krijgen dat ze door een reclamefolder bladeren, wanneer jouw berichten op hun tijdlijn verschijnen. Ben gematigd met huisstijlen, logo’s, en volledig geregisseerde fotoshoots, want deze voelen aan als reclame. Mag je dan nooit een ‘reclamebericht’ plaatsen? Jawel hoor, hou bijvoorbeeld de 80–20 regel aan, waarvan 80% van je berichten sociaal is.
Volgers willen echtheid, echte foto’s, echte verhalen en informatie over jouw vakkennis. Na enige tijd merk je dat je dit veel zichtbaarheid oplevert en mensen jouw expertise aanbevelen in hun netwerk.

zzp nob boost Mieke LangenhuizenMieke Langenhuizen

www.socialmonday.nl