Marjolijn gaat na ontwikkeladvies aan de slag als zelfstandige jeugdhulpverlener
Maaike start na ontwikkeladvies als zelfstandig jeugdhulpverlener

Afgelopen maanden hebben 22.000 mensen in heel Nederland gebruik gemaakt van een gratis ontwikkeladvies bij een erkend loopbaanadviseur. Het ontwikkeladvies is er ook voor zzp’ers! Het kan zelfstandige professionals helpen om na te denken over hun toekomst. Dat was altijd al belangrijk, maar in deze crisistijd is het een noodzaak geworden. 

Mirjam Christiaans en Angela van Berkel zijn Noloc erkend loopbaanadviseurs uit Noordoost Brabant. Misschien ken je Angela nog van een van de BOOST colleges? Ze zijn gespecialiseerd in de begeleiding van zzp’ers. In de komende weken komen zzp’ers aan het woord die zij succesvol hebben begeleid. 

Zzp’er Maaike start als jeugdhulpverlener na ontwikkeladvies

Deze keer delen we de ervaring van Maaike. Maaike is een jonge professional. Ze is 24 jaar en heeft drie jaar werkervaring als Jeugdzorgwerker en Groepsbegeleider. Sinds eind augustus heeft ze geen werk meer. Maaike ziet dit als een kans om te starten met haar eigen bedrijf.

  1. Wat was de reden dat je je aangemeld hebt voor het ontwikkeladvies?

“Ik wist dat ik voor mezelf wilde beginnen, in de jeugdhulpverlening, maar ik vond het moeilijk hierin concreet te worden. Geen idee hoe ik dat vorm moest geven. Daarom koos ik voor het Ontwikkeladvies. Zo kan ik focus aanbrengen en dichterbij mezelf te komen.”

  1. Waarom heb je voor Angela gekozen?

“Via de website van zzp BOOST zag ik dat Angela in Uden werkte. Lekker dichtbij en ik vond haar “kundigheid” uitstralen. Dus heb ik een kennismaking ingepland.”

  1. Waar hebben jullie tijdens de gesprekken aandacht aan besteed?

“Wie ben ik en wat wil ik? Hoe gaat het “stromen? Toen keken we naar hoofd- en hartdoelen. Hoe ga ik die hartdoelen omzetten naar werk? Waar liggen mijn kwaliteiten en hoe breng ik dat over aan de juiste mensen?”

  1.  Wat was het resultaat? Wat heeft het je opgeleverd?

“Vooral veel zelfinzicht. Daardoor meer richting en dat bracht me rust. Ik ben sterker in mijn schoenen komen te staan doordat ik wist waar mijn focus lag. Ik heb netwerkgesprekken gevoerd en mijn website is online gegaan.” 

  1. Heb je nog tips voor andere zzp’ers?

“Blijf dichtbij jezelf dan komen de mensen die bij je passen naar je toe. Spiegel jezelf hier ook in, mogelijk met hulp van een loopbaancoach.”

Maaike volgde het ontwikkeladviestraject bij Angela van Berkel. 

Zelf ook een gratis adviesgesprek aanvragen?

Wil jij net zoals Maaike gebruik maken van een gratis ontwikkeladvies? Dat kan! Met ingang van 1 december 2020 kun je weer starten. Er geldt op=op. Dus meld je alvast aan. 

Check de site van Noloc.nl voor een gekwalificeerde loopbaanadviseur.