zzp NOB BOOST video’s

 BOOST COLLEGES

Op 3 september verschijnt hier de eerste video uit een serie van 5 BOOST COLLEGES. Hierin delen 5 succesvolle zzp’ers gratis hun waardevolle kennis met jou. Het doel is om jou, via de digitale snelweg, aan de hand van 5 thema’s te helpen om je bedrijf – én jezelf – zo goed mogelijk overeind te houden tijdens deze crisis.

Hieronder vind je meer informatie over de onderwerpen en de tijden waarop de colleges via onze Facebook pagina worden uitgezonden. 

  • 3 september 14.00 uur: Yolanda Buchel, Veerkracht in jouw onderneming
  • 10 september 14.00 uur: Angela van Berkel, Omdenken als zelfstandig professional
  • 17 september: géén BOOST college ivm het BOOST EVENT
  • 24 september 14.00 uur: Arnold Reyneveld, Blijf in beeld! 
  • 1  oktober 14.00 uur: Wilma van dartel, Pak jouw podium!
  • 8  oktober 14.00 uur: Inge Willems, Een nieuw perspectief

Wanneer je live deze workshops volgt, kun je thuis aan deze workshops deelnemen terwijl de workshopleider op Facebook aanwezig is om jouw vragen in de comments onder de video te beantwoorden. Ben jij erbij? 

 BOOST COLLEGES

BOOST COLLEGE #3 ARNOLD REYNEVELD: BLIJF IN BEELD

Arnold Reyneveld is zelfstandig fotograaf en in zijn signature portraits en bedrijfsfotografie laat hij daarom altijd een menselijke kant zien. Een kant die je misschien minder vaak ziet. Maar die altijd een boeiende foto oplevert. In dit college laat hij je zien wat de kracht van een goed beeld kan zijn. Hij geeft je tips voor het maken van een goed beeld en laat voorbeelden van duidelijk beeldmateriaal zien.

Je kunt nu het college bekijken en de hand-out hieronder downloaden

BOOST COLLEGE #2 Angela van Berkel: 
Omdenken als zelfstandig professional

Loopbaanadviseur Angela van Berkel laat jou in dit college zien hoe je kunt omdenken als zzp-schap er (even) niet meer inzit. In vijf stappen leer jij hoe je tot actie kunt overgaan. Wat weerhoudt je om te doen wat je nu wilt doen? En kan dat ook? Je krijgt tips voor het vinden van werk of opdrachten. Zo zorg je dat jij kan omdenken en toch waardevol aan de slag gaat en blijft! nd denken.

Je kunt nu het college bekijken en de hand-out met work-outs hieronder downloaden

BOOST COLLEGE #1 Yolanda buchel: Grip op jouw veerkracht!

Yolanda Buchel is zelfstandig ondernemer en eigenaar van WOOSH5. In dit college neemt ze jou mee om meer veerkracht in jouw onderneming te krijgen. In acht stappen en workouts geeft ze inzicht in wat veerkracht is en hoe jij dat kan vergroten. Want wat zijn jouw obstakels en waar liggen jouw uitdagingen? Het gaat over onder andere emoties, probleemoplossend vermogen, persoonlijkheid, empathie en vernieuwend denken.

Je kunt nu het college bekijken en de hand-out met work-outs hieronder downloaden

 sterk tijdens de coronacrisis

MENNO ROOZENDAAL: WAT KOMT ER NA TOZO VOOR ZZP’ERS?

Zzp’ers zijn hard getroffen door de coronacrisis. Zeker nu Nederland weer op gang is gekomen moeten ook zzp’ers wederom aan hun betalingsverplichtingen voldoen. Hierdoor kunnen sommige zelfstandige ondernemers in de problemen komen. Bekijk het interview met Menno Roozendaal voor DTV Nieuws en neem contact met ons op wanneer je je zorgen maakt over jouw onderneming. We kunnen je op verschillende manieren verder helpen.

 BOOST tAlk serie

Omdat veel zzp’ers in de problemen zijn gekomen door de Coronacrisis namen we een 6-tal videos op. We interviewden professionals en organisaties die zzp’ers ondersteunen en adviseren in deze moeilijke tijd. De video’s geven tips en tricks om je bedrijf zo goed mogelijk door de crisis te loodsen. Volg ons ook kanaal op YouTube, dan weet je zeker dat je niets mist!

BOOST TALK 1: over togs en tozo

Wethouder Menno Roozendaal (gemeente Meierijstad) vertelt over de TOGS en de TOZO regelingen voor zzp’ers. Hij legt het verschil tussen de regelingen uit en wat de regelingen precies inhouden. Je leert wat de voorwaarden zijn om in aanmerking te komen, waar je je Sbi code kunt checken en hoe je de regelingen kunt aanvragen.  

BOOST TALK  2: voorkom financiële problemen

Jacqueline Zuidweg, Initiatiefnemer van MKBDoorgaan.nl, vertelt hoe zij zzp’ers kunnen helpen vóórdat deze in de financiële problemen komen door de Coronacrisis. Met MKB Doorgaan organiseert zij “vroegsignalering” in samenwerking met banken, Kamer van Koophandel en accountants. Zo komt de ondernemer bijtijds in actie en kan deze gebruik maken van hulpregelingen om vervolgens weer door te kunnen gaan. Eén tip: denk nu al na over verschillende scenario’s voor ná de coronacrisis en maak een plan.

BOOST TALK 3: tips & tricks voor zzp’ers

Martijn Pennekamp is oprichter en directeur van ikwordzzper.nlIn dit interview geeft Martijn de zzp’ers advies en tips die je helpen je bedrijf zo goed mogelijk door de Coronacrisis te loodsen. Als je klaar bent met het bijwerken van je LinkedIn profiel en het updaten van je website, kun je bijvoorbeeld online trainingen gaan volgen óf geven. Niet in paniek raken en in gesprek blijven met je opdrachtgevers.

BOOST TALK 4: VERBINDING HOUDEN MET JE ONDERNEMING

Inge Willems, Manager Werkgevers Servicepunt, spreekt over verbinding houden met je onderneming ten tijde van crisis. Het zzp BOOST project valt ook onder het Werkgevers Servicepunt. Ze staat met informatie en het leggen van verbindingen ook voor jou klaar. De tip van Inge: “Bezin je als zelfstandig professional op de toekomst en ga na hoe je in deze veranderingen van betekenis kunt zijn”.

BOOST TALK 5: HET BELANG VAN EEN GOEDE OVEREENKOMST EN ALGEMENE VOORWAARDEN

Arbeidsjurist Leonore in ’t Hout is eigenaar van LOUTERarbeidsrecht en ze staat MKB ondernemers en zzp’ers bij op het gebied van arbeidsrecht en privacywetgeving. In dit interview vertelt ze over een goede overeenkomst (zeker ten tijde van de Coronacrisis) en over het belang van Algemene Voorwaarden. Leonore vertelt over aansprakelijkheid en zo veel mogelijk beperken van risico’s in de afspraken die je met een opdrachtgever maakt.  

BOOST TALK 6: ZICHT- EN VINDBAAR BLIJVEN TIJDENS DE CORONACRISIS EN DAARNA

Hoe blijf jij zichtbaar als zelfstandig professional? Vier deskundigen gaan vanuit hun eigen specialisme met elkaar in gesprek. Klaas Pelser geeft je advies over het zelf maken van video’s en Nicoline Maes laat je zien hoe eenvoudig stappen kunt zetten om je website te verbeteren. Rudy Godding vertelt waarom het ondanks de crisis belangrijk is een budget voor betaalde advertenties te reserveren en Wilma van Dartel deelt haar tips en trucs hoe je via een planmatige aanpak zichtbaar wordt en blijft.

eventvideo’s

zzp BOOST event 2019

Terugblik op zzp BOOST

Interview Hans van Breukelen en Menno Diederiks