zzp NOB BOOST video’s

 sterk tijdens de coronacrisis

Omdat veel zzp’ers in de problemen zijn gekomen door de Coronacrisis namen we een 6-tal videos op. We interviewden professionals en organisaties die zzp’ers ondersteunen en adviseren in deze moeilijke tijd. De video’s geven tips en tricks om je bedrijf zo goed mogelijk door de crisis te loodsen. Volg ons ook kanaal op YouTube, dan weet je zeker dat je niets mist!

BOOST TALK 1: over togs en tozo

Wethouder Menno Roozendaal (gemeente Meierijstad) vertelt over de TOGS en de TOZO regelingen voor zzp’ers. Hij legt het verschil tussen de regelingen uit en wat de regelingen precies inhouden. Je leert wat de voorwaarden zijn om in aanmerking te komen, waar je je Sbi code kunt checken en hoe je de regelingen kunt aanvragen.  

BOOST TALK  2: voorkom financiële problemen

Jacqueline Zuidweg, Initiatiefnemer van MKBDoorgaan.nl, vertelt hoe zij zzp’ers kunnen helpen vóórdat deze in de financiële problemen komen door de Coronacrisis. Met MKB Doorgaan organiseert zij “vroegsignalering” in samenwerking met banken, Kamer van Koophandel en accountants. Zo komt de ondernemer bijtijds in actie en kan deze gebruik maken van hulpregelingen om vervolgens weer door te kunnen gaan. Eén tip: denk nu al na over verschillende scenario’s voor ná de coronacrisis en maak een plan.

BOOST TALK 3: tips & tricks voor zzp’ers

Martijn Pennekamp is oprichter en directeur van ikwordzzper.nlIn dit interview geeft Martijn de zzp’ers advies en tips die je helpen je bedrijf zo goed mogelijk door de Coronacrisis te loodsen. Als je klaar bent met het bijwerken van je LinkedIn profiel en het updaten van je website, kun je bijvoorbeeld online trainingen gaan volgen óf geven. Niet in paniek raken en in gesprek blijven met je opdrachtgevers.

BOOST TALK 4: VERBINDING HOUDEN MET JE ONDERNEMING

Inge Willems, Manager Werkgevers Servicepunt, spreekt over verbinding houden met je onderneming ten tijde van crisis. Het zzp BOOST project valt ook onder het Werkgevers Servicepunt. Ze staat met informatie en het leggen van verbindingen ook voor jou klaar. De tip van Inge: “Bezin je als zelfstandig professional op de toekomst en ga na hoe je in deze veranderingen van betekenis kunt zijn”.

BOOST TALK 5: HET BELANG VAN EEN GOEDE OVEREENKOMST EN ALGEMENE VOORWAARDEN

Arbeidsjurist Leonore in ’t Hout is eigenaar van LOUTERarbeidsrecht en ze staat MKB ondernemers en zzp’ers bij op het gebied van arbeidsrecht en privacywetgeving. In dit interview vertelt ze over een goede overeenkomst (zeker ten tijde van de Coronacrisis) en over het belang van Algemene Voorwaarden. Leonore vertelt over aansprakelijkheid en zo veel mogelijk beperken van risico’s in de afspraken die je met een opdrachtgever maakt.  

BOOST TALK 6: ZICHT- EN VINDBAAR BLIJVEN TIJDENS DE CORONACRISIS EN DAARNA

Hoe blijf jij zichtbaar als zelfstandig professional? Vier deskundigen gaan vanuit hun eigen specialisme met elkaar in gesprek. Klaas Pelser geeft je advies over het zelf maken van video’s en Nicoline Maes laat je zien hoe eenvoudig stappen kunt zetten om je website te verbeteren. Rudy Godding vertelt waarom het ondanks de crisis belangrijk is een budget voor betaalde advertenties te reserveren en Wilma van Dartel deelt haar tips en trucs hoe je via een planmatige aanpak zichtbaar wordt en blijft.

eventvideo’s

zzp BOOST event 2019

Terugblik op zzp BOOST

Interview Hans van Breukelen en Menno Diederiks