zzp Boost project verbindt zzp’ers uit Noordoost Brabant met elkaar en met overheden en organisaties

zzp boost wegens succes verlengd, voor zzp'ers uit noordoost brabant

foto genomen tijdens zzp BOOST event op 27 september 2018 in Veghel

De zzp’er zet in op succesvolle toekomst. Daarom is talentontwikkeling belangrijk!

Het zzp-schap staat niet per definitie gelijk aan ondernemen. In veel gevallen lukt het jou als zzp’er overigens best om succesvol te ondernemen. Maar soms ook niet. Want een zelfstandige professional is een beroepsbeoefenaar die niet vanzelfsprekend een succesvolle ondernemer is. Ondernemen is een vak apart, ondernemen vraagt vaardigheden die niet altijd iets te maken hebben met de kennis of dienst die jij als zelfstandige aanbiedt.

zzp BOOST event op 12 september 2019

Daarom is er in Noordoost Brabant ook dit jaar een grote zzp BOOST die inzet op het ontwikkelen van jouw talenten. Talenten die je kunt gebruiken voor jouw onderneming. Het aanbod aan zzp’ers groeit nog steeds, ook in Noordoost Brabant.  Jij hebt net als jouw collega’s een bewuste keuze gemaakt zzp’er te worden. Of ben je gedwongen (of zelfs noodgedwongen) zzp’er geworden?

Hebben van werk boven het hebben van een baan

Een belangrijke ontwikkeling is dat de flexibele schil rondom werkgevers  steeds groter wordt; het begrip het ‘hebben van een baan’ maakt plaats voor het ‘hebben van werk’ (lees; opdrachten voor jou als zzp’er).  Dit betekent meer zzp’ers, dus meer concurrentie. Niet onbelangrijk is dat nieuwe zzp’ers vaak tegen wil en dank deze keuze moesten maken en (nog) niet uitgerust zijn op hun nieuwe status.  Met de zzp BOOST krijgt je onderneming een mini kick-start.

Maak jij gebruik van een zzp platform?

Je hebt er vast over gehoord of misschien ben je wel actief als zzp’er in een dienstverlening die ‘platformiseerd’,  denk aan taxichauffeurs zoals bij Uber, delivery-service, koeriersdiensten. Je maakt als zzp’er letterlijk gebruik van een platform, maar er is geen sprake is van werkgeverschap versus werknemerschap, er is geen arbeidsrelatie en er wordt tegen minimale tarieven gewerkt, er zijn bovendien geen afspraken over bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid of pensioenopbouw (wat ook niet mogelijk is met een dergelijk laag tarief).   

Allerlei belangrijke ontwikkelingen die vragen om een juiste mix en inzet van talenten van jou als zzp’er. Want jij wil toch ook succesvol (worden én) blijven. Jij wil toch ook voldoende én leuke opdrachten hebben?

Is jouw gemeente zzp vriendelijk? Denk mee tijdens de zzp ROADSHOW!    

Er valt nog heel wat te winnen voor (lokale) overheden als het gaat om de inzet van jou als zzp’er. De 16 gemeenten in Noordoost Brabant hebben aangeven zzp-vriendelijker te willen worden. Dit betekent betere en toegankelijke informatie voor jou als zzp’er, toegankelijke manier van aanbesteden voor zzp’ers en duidelijke communicatie over wat een gemeente voor jou als zzp’er doet.

Ook hier gaat de zzp BOOST op inzetten. We organiseren een zzp ROADSHOW, waar we op bezoek gaan bij verschillende gemeenten in onze regio en de dialoog aangaan met lokale overheden. Meer informatie over de Roadshows vind je hier. De eerste roadshow, op 2 juli in Oss, was een groot succes. De eerstvolgende vindt plaats op 24 oktober in ‘s-Hertogenbosch/Vught. 

Deze zzp BOOST wil jou beter in zadel zetten met jouw talenten, benut ze!   

Neem gerust contact op voor meer informatie over het project of de zzp BOOST!